Vauvakuvausrekvisiitta ja pukeutumisvinkit perhekuvaukseen

Rekvisiitta vauvakuvauksessa ja vinkit perhekuvien vaatevalintoihin

Tässä koottuna vinkit vaatevalintoihin ja ideoita eri rekvisiittaan Vauvakuvan vauvakuvaukseen, lapsikuvaukseen ja perhekuvaukseen. Toivottavasti näistä saa ideoita ja toivottavasti nämä auttavat teitä vaatevalinnoissa 🙂

Miten valita vaatteet perhekuvaukseen?

 

Kuvissamme pääosassa on lapsi ja perhe ja heidän välinen yhteys ja onni. Vaatevalinnoilla on silti suuri merkitys lopputuloksen kanssa ja sen suunnitteluun kannattaakin käyttää hetki aikaa. Suosittelemme valitsemaan perhekuvia ajatellen kaikille yhteensopivat yläosat. Neutraalit, ei-kuviolliset vaatteet sopivat yleensä parhaiten perhekuviin. Vaatteiden sävy voi olla vaalea, mutta tärkeintä on että perheen vaatetus on yhtenäinen tai siinä on joku teema. Mustissa vaatteessa näkyy vaalea pöly, jota ilmassa aina on, yllättävänkin hyvin. Valkoinen on aina varma valinta, mutta myös eri sävyiset vaatteet voivat luoda kauniin harmonian kuviin. Pääasia on, että perhe kokee vaatevalinnat itselleen sopiviksi ja luontaisiksi.

Vauvan vaatteet vauvakuvauksessa

 

Vauvoille meiltä löytyy neutraaleita, kauniita kääreitä vaipan peitoksi, kapaloita, hiuspantoja, villahousuja, hameita ja myssyjä. Näitä saa vapaasti käyttää kuvauksissamme. Vauvakuviin sopii että vauvan ihoa näkyy kuvissa paljon. Vaalea body voi olla myös hyvä valinta, jos toiveessa on kuvia vauvan omissa vaatteissa. Paljaat varpaat ovat suloiset kuvissa.

Tällaista rekvisiittaa löytyy Helsingin studiolta. Tampereen rekvisiitta on samanlaista.

 

Rekvisiitta vauvakuvauksessa

 

Vauvakuvissa käytämme melko harkitusti rekvisiittaa. Etenkin vastasyntyneiden kuvissa haluamme tallentaa vauvan ainutlaatuisuuden ja vanhempien onnen hänen ympärillään. Vanhempien kädet vauvan ympärillä viestivät yhteenkuuluvuudesta ja lämpimästä hoivasta. Toki kuvaukseen voi tuoda esimerkiksi vauvan oman lelun, jota vauva voi halailla kuvassa. Oma peitto voi olla myös kiva idea, kuten kuvassa yllä vauvalla oleva oma kukkapeitto. Joulun alla pikkutontuille voi laittaa meiltä löytyvän tonttulakin päähän 🙂

1-vuotiaan kuvausvaatteet

 

1-vuotiskuviin halutaan yleensä lapselle omat vaatteet kuviin. Tämä sopii hyvin ja vaatetusta ehtii kuvauksessa vaihtamaan. Ehdotamme usein myös muutamia kuvia lapsesta pelkällä vaipalla. Kuulostaako liian vauvamaiselta? 1-vuotiaat ovat kuitenkin vielä kovin pieniä ja nämä vaippasilteen kuvat ovat aina suosikkeja 1-vuotiskuvagalleriasta. Iho näyttää niin kauniilta ja nämä kuvat kestävät varmasti aikaa. Ja usein vaatteiden vähentyessä sankari jaksaa taas paremmin touhuta ja keskittyä kuvauksessa 🙂 Kuvausvaatteiksi kannattaa valita melko kevyet vaatteet, varpaat saa olla näkyvissä, tytöille ei siis tarvitse välttämättä sukkahousuja. Meiltä löytyvää vaatetusta saa käyttää myös 1-vuotiskuvauksessa.

Helsingin studion vaatetta tytöille

1-vuotiskuvauksen rekvisiitta

 

Kuvaukseen voi ottaa mukaan omaa rekvisiittaa, kuten lapsen oman lelun, ilmapalloja tai vaikka syntymäpäiväkakun 🙂 Kukat ja kukkaseppeleet sopivat myös loistavasti kuviin. Meiltä löytyy myös rekvisiittaa kuten puupalikoita, puinen numero "1", Tampereelta vanha matkalaukku ja kori, Helsingistä keinuhevonen ja valkoinen kulho. Helsingin studiolla on kaunis ikkunalauta, jossa istuessaan lapset voivat vilkuttaa ohikulkijoille 🙂 Vanhemmat pääsevät usein kuvauksessa myös puhaltamaan saippuakuplia 🙂 Lapsesta otetaan kuvia myös ilman mitään rekvisiittaa. Tausta on vaalea ja kuvat valoisia. Rekvisiittatoiveista ja -ideoista voi olla yhteydessä meihin etukäteen.

 

Lämpimästi tervetuloa valokuvaukseen! 🙂

Odotamme jo innokkaasti teidän perheen tapaamista!

Aino V, Varpu, Aino L ja Hanna

Katso lisää ideoita ja kuvia Instagram-sivuiltamme!