Ihana 1-vuotiskuvaus

Ensimmäisen ikävuoden ikuistaminen ihaniksi valokuviksi!

Mitä 1-vuotiskuvauksessa tapahtuu? Miten siihen tulisi valmistautua?
1-vuotiskuvaus on usein hyvinkin erilainen kuin vauvakuvaukset. Lapsi on ehkä jo oppinut kävelemään tai liikkuu muuten vilkkaasti ympäriinsä. Lapsivalokuvaajina tämä on meille aivan tuttua, joten siitä ei tarvitse stressata vaikkei lapsi pysyisikään kuvausalueella pitkään paikallaan. Parhaiten kuvaus sujuu kun lapsi on nukkunut riittävät unet ennen kuvausta ja on kylläinen. Kuvauksen aikana imetys- tai evästauko onnistuu myös hyvin. Meiltä löytyy muutamia eri leluja ja virikkeitä lapselle, mutta kuvaukseen voi ottaa mukaan myös jotakin mistä lapsi erityisesti pitää. Saippuakuplat ovat yleensä hitti 1-vuotiskuvauksessa! Niitä seuratessa lapsi usein rauhoittuu paikalleen. Sisäkuvauksissa kuvausalue on melko pieni, joten liikkuvaista lasta vanhemmat joutunevat palauttamaan takaisin kuvausalueelle. Kuvauksessa edetään kuitenkin aina lapsen mukaan ja hän saa rauhassa myös tutkia paikkoja vapaasti. Iloinen, positiivinen ja innostava asenne saa lapsenkin viihtymään kuvaustilanteessa erinomaisesti!

Mitä pukea 1-vuotiaalle päälle? Entä muille perheenjäsenille?
1-vuotiaat ovat vielä pieniä lapsia, joten heillä ei tarvitse välttämättä olla erityisiä kuvausvaatteita. Ajattomat ja kauniit kuvat tulevat lapsen ollessa vaikka ihan vaippasiltaan tai ilman yläosaa. Iho näyttää kauniilta kuvissa. Paidat usein saattavat myös mennä helposti ryttyyn eivätkä siten näytä yhtä kauniilta kuvissa. Meillä on vaipan peitteeksi muutamia housuja ja hameita. Monipuolisuuden vuoksi lapselle voi ottaa yhdet rennot kuvausvaatteet mukaan. Montaa kerrosta ei kannata pukea päälle ja sukat voi jättää pois, jottei lapselle tule liian kuuma. Tytöille sopii kevyt mekko ja pojille esimerkiksi t-paita tai kauluspaita ja housut. Värimaailma lapsen ja muiden perheenjäsenten vaatteissa voisi olla melko neutraali. Kuviollisia ja tummia vaatteita ei kannata valita.

    

  

1-vuotiaita kuvaamme Tampereella Norlandia-hotellissa ja Helsingissä Töölön studiollamme.
Aika varataan Muotokuvaukseen (60 min, kuvausmaksu 85 €) ajanvarauskalenterista: Ajanvaraus
Huom! Jos olet tilannut aiemmin Vauvakuvan kuvia, saat -15 % alennuskoodin 1-vuotiskuvauksen kuvatuoteostoksiin. Kirjoita KANTA-ASIAKASTARJOUS kuvausvarauksen lisätietoihin, niin saat alennuskoodin valokuvaajalta.

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen koko perheen kanssa!